ÇSGB Çalışma Uzman Yardımcısı Alım İlanı
- Listelenen: 1 Kasım 2016 10:55
Tanıtım:
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğünden:
ÇALIŞMA UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU
Çalışma Genel Müdürlüğünde açık bulunan Genel İdari Hizmetleri sınıfından 50 (elli) adet 8. dereceli Çalışma Uzman Y ardımcısı kadrosuna aşağıda belirtilen öğrenim dallarında ve sayılarda sözlü sınav ile Uzman Yardımcısı alınacaktır.
Grup
No |
Mezun Olunan Bölüm
(En az dört yıllık lisans eğitimi verilen) |
Aday Sayısı | KPSS Puan Türü |
1 | Hukuk | 10 | KPSSP 103 |
2 | Fen/Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik | 10 | KPSSP 102 |
3 | Siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri | 30 | KPSSP114 |
Sınav Tarihi ve Yeri:
Sözlü sınav 26/12/2016-13/01/2017 tarihleri arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü Emek Mah.17Cadde No:13 P.K:06520 Çankaya/ANKARA adresinde yapılacaktır.
Giriş Sınavına Başvuru Şartları:
Giriş sınavına katılabilmek için,
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak,
b) T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, 04-05 Temmuz 2015 veya 22-29 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında (KPSS), mezun olunan bölüme göre yukarıda belirtilen puan türlerinde 70 ve üzeri puan almış olmak,
c) Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış
olmak,
ç) En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, fen/fen edebiyat istatistik bölümü ,iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olmak,
d) Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak, (erkek adaylar için muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya muaf veya ertelenmiş yada yedek sınıfa geçirilmiş olmak.)
e) Görevini devamlı olarak yapmaya engel olabilecek hastalığı olmamak,
f) Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak yapılan başvuruların yukarıdaki tabloda belirtilen aday sayısından fazla olması halinde, mezun olunan bölüme göre puan türü en yüksek olan adaydan başlamak üzere bu ilanda belirtilen kadronun dört katı sayıda aday sözlü giriş sınavına alınacaktır. Eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.
Başvuru Sırasında İstenecek Belgeler :
Giriş sınavına katılmak isteyen adaylar, Ek’te bulunan Başvuru Formunu (Bakanlığımız www.csgb.gov.tr web sayfasından veya Personel Dairesi Başkanlığından temin edilebilir eksiksiz ve okunaklı şekilde tükenmez kalemle doldurmak suretiyle aşağıdaki belgeler eklenir.
a) T.C. Kimlik Numarası beyanı, (Nüfus Cüzdanı Fotokopisi)
b) Yüksek öğrenim diplomasının veya mezuniyet belgesinin veya eğitimini yurt dışında tamamlamış olanlar için diploma denkliğinin yetkili idarelerce kabul edildiğini gösterir belgenin aslı veya Bakanlıkça onaylı örneği,
c) Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sınav sonuç belgesinin aslı veya fotokopisi veya ÖSYM’nin internet sitesinden edinilen bilgisayar çıktısı,
ç) Özgeçmiş, (Bir sayfayı geçmeyecek şekilde ve kompozisyon biçiminde adayların kendi el yazısı ile yazılmış olmalıdır.)
d) 3 (üç) adet vesikalık renkli fotoğraf.
Başvuru Yeri ve Şekli:
Başvurular 21/11/2016 günü başlayacak, 02/12/2016 günü mesai bitiminde sona erecektir. Sınava girecek adaylar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Emek Mah.17.Cadde No: 13 P.K:06520 Çankaya/ANKARA adresinde kurulacak kayıt kabul bürosuna şahsen veya posta ile başvuracaklardır. Posta ile yapılan başvurularda yukarıda belirtilen belgelerin Çalışma Genel Müdürlüğüne en geç son başvuru tarihi olan 02/12/2016 mesai bitimine kadar ulaşması şarttır.
Bu süreden sonra gelen belgeler kabul edilmez. Postada meydana gelen gecikmeler dikkate alınmaz.
Sınav :
Başvuruları kabul edilen adayların listesi 19/12/2016 tarihinden itibaren Bakanlığımızın www.csgb.gov.tr adresindeki web sayfasında ilan edilecektir. Sınava girecek olan adaylar fotoğraflı kimlik belgesini (Nüfus Cüzdanı veya pasaport, ehliyet göstermeden sınava katılamazlar.)
Giriş Sınav Şekli ve Konuları :
Giriş Sınavı sözlü olarak yapılacaktır. Sınav; 3146 sayılı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ve ilgili mevzuat, Sosyal Güvenlik Mevzuatı, Bireysel İş Hukuku, Toplu İş Hukuku, İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı, Uluslararası Çalışma Mevzuatı, Avrupa Birliği Mevzuatı, Ekonomi, Maliye, Hukuk konularını kapsar.
Sözlü Sınav ve değerlendirilmesi:
Adayların a)Sınav ilanında belirtilen konulara ilişkin bilgi düzeyi
b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,
ç)Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,
d) Genel Yetenek ve Genel Kültürü,
e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,
göz önünde bulundurularak Giriş Sınavı Komisyonu tarafından (a) bendi için 50 puan, (b) ile (e) bentlerinde yazılı özelliklerin her biri için 10 (on)’ar puan üzerinden değerlendirilir. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için Giriş Sınav Komisyonunun Başkan ve Üyelerinin 100 (yüz) tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 (yetmiş) olması şarttır.
Giriş Sınav Sonuçları:
Sınav sonuçları Giriş Sınav Komisyonunca notu en yüksek adaydan başlamak suretiyle başarı derecesine göre liste halinde tespit edilerek bir tutanağa bağlanır. Adayların puanlarının eşitliği durumunda KPSS puanı yüksek olan aday sıralamada üstte yer alır.
(Adaylar; giriş sınavı puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle sıralamaya konulur ve atama yapılacak kadro sayısı kadar aday asil, giriş sınavında başarılı olmak şartıyla atama yapılacak kadro sayısının yarısını geçmemek üzere, Giriş Sınavı Komisyonunca belirlenecek sayıda aday yedek olarak tespit edilir ve başarılı olanların adı soyadı ve puanları liste halinde Bakanlığımızın www.csgb.gov.tr adresindeki web sayfasında ilan edilir.
Sınavı Kazanan Adaylardan İstenilecek Belgeler:
a) Erkek adaylar için askerlikle ilişiğinin bulunmadığına dair yazılı beyan,
b) Adli sicil kaydının bulunmadığına dair yazılı beyan,
c) Tam teşekküllü hastaneden alınacak, sağlık açısından görev yapmasına engel bir hali olmadığına dair sağlık kurulu raporu,
d) Mal bildiriminin yazılı beyanı
Gerçeğe Aykırı Beyanda Bulunulması:
Giriş belgesi verilmek suretiyle sınava alınan ve yapılan sınavları kazananlardan talep formunda gerçeğe aykırı beyanda bulunulduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Ataması yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talebinde bulunamazlar ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur. Bu şekilde Bakanlığı yanıltanlar kamu görevlisi ise durumları çalıştıkları kurumlara bildirilir.
İlan olunur.
1646 total views, 2 today
Sponsor Bağlantılar
tarafından listelenen diğer ürünler admin
- Diyanet İşleri Başkanlığı 5000 İmam-Hatip Alacak
- Adalet Bakanlığı Personel Alım İlanı Yayınlandı
- Gıda Bakanlığı’nın 6 Bin Sözleşmeli Alımı İçin Net Açıklama
- Hakkari Valiliği Bekçi Alım İlanı
- İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Personel Alım İlanı